full screen background image

Raportul Guvernului: Neregulile găsite la intervenția din clubul Colectiv

Corpul de control al premierului a terminat verificările în privinţa felului în care s-a făcut intervenția în „Colectiv”. Neconcordanţe legislative şi lipsa procedurilor sunt printre cel mai des întâlnite nereguli la toate instituţiile controlate, potrivit Digi24.

Acest control s-a întins în perioada martie- septembrie 2016 la tot ce înseamnă instituții de intervenție imediată, cât și la instituțiile în care se află factorii decizionali. În raportul de 7 pagini sunt semnalate multe nereguli.

La spitalele în care au fost internate victimele de la clubul Colectiv și la Direcția de Sănătate Publică a municipiului București s-a verificat modul în care au fost respectate dispozițiile legale cu privire la organizarea și funcționarea activității de asistență medicală de urgență, în perioada ianuarie 2015 – iunie 2016.

La Directia de Sănătate Publică a Municipiului București și Ilfov au fost găsite regulamente necorelate, mecanisme de control ineficiente și s-a descoperit că au fost făcute controale superficiale. Nu au fost prelevate probe bacteriologice din spitale și nu a fost făcută o evaluare a spitalelor după tragedie.

Serviciul de Medicină de Urgență a fost vizat, de asemenea, unde s-a descoperit că sunt foarte puțini angajați în ciuda bugetului generos.

comments

comments




Leave a Reply

avatar