full screen background image

Preotul Teodor Brădățanu, noul manager al Muzeului de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni

Consilierii locali fălticeneni vor analiza, în şedinţa de astăzi, raportul final al concursului de proiecte de management și proiectul de management câștigător.

La concursul de proiecte de management, preotul Teodor Brădățanu, singurul candidat înscris, a fost admis cu media 9,45.

Contractul lui se va întinde pe o perioadă de 5 ani.

Muzeul “Ion Irimescu” găzduieşte cea mai mare colecție de autor din România: 328 sculpturi si peste 1.000 de lucrări de grafică.

Teodor Brădățanu intenționează să atragă tinerii prin concursuri de grafică în licee și de creație artistică pentru studenții de la arte.

În legătură cu reorganizarea spațiilor, el propune “reamenajarea spațiului memorial, însoțit de o sală de proiecții și audiții, reamenajarea spațiului expozițional al clădirii B, amenajarea și dotarea unui laborator de restaurare și conservare, amenajarea spațiului de depozitare, eventuala relocare a birourilor”.

Noul manager susține că este nevoie de îmbunătățirea sistemului de indicatoare de la intrările în oraș, prin introducerea unor panouri turistice stilizate care să conțină și harta muzeelor din Fălticeni, precum și de creșterea popularizării muzeului pe Facebook și în presă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar