full screen background image

Transportul maxi-taxi sucevean este tolerat încă 6 luni

Autorităţile locale sucevene nu renunţă la transportul de persoane în regim maxi-taxi, cu toate că baza contractuală a serviciului a expirat încă de pe 1 iunie 2016.

Astfel, pe masa de dezbateri a Consiliului Local Suceava este pus un proiect de hotărâre de prelungire a contractelor de delegare a gestiunii serviciului de transport public local complementar de persoane până pe data 30 iunie 2017, autorul propunerii fiind viceprimarul Lucian Harşovschi.

Potrivit adjunctului şefului executivului sucevean, contractele cu transportatorii privaţi au fost încheiate pentru 5 ani, la jumătatea anului în curs având loc o primă prelungire cu 6 luni a contractelor.

Acordarea a unei perioade de funcţionare de încă jumătate de an survine adresei din 6 decembrie a transportatorilor privaţi, care se prevalează de faptul că „este necesară o perioadă în care populaţia să fie pregătită pentru încetarea serviciului de pe traseele complementare”.

Pe de altă parte, firmele particulare invocă faptul că societatea de transport public local TPL nu are capacitatea de prelua toţi călătorii care în prezent apelează la microbuzele operatorilor în cauză.

De cealaltă parte, conducerea TPL, deţinătorul contractului pentru transportul regulat cu autobuze şi autobuze de capacitate redusă, la care unic acţionar este municipiul Suceava, a transmis autorităţilor municipale că „până la achiziţionarea autobuzelor electrice nu are nu are posibilitatea de a asigura necesitatea de transport public din municipiu”.

La această dată, TPL are un parc de 33 de autobuze Irisbus-Iveco şi 12 mini-autobuze Karsan Jets, acestea din urmă achiziţionate în 2015 şi 2016.

Autorităţile locale aşteaptă să semneze contractul de finanţare a proiectului „Sistem integrat de transport public ecologic”, prin care vor fi achiziţionate 40 de autobuze electrice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar