full screen background image

Sacrificarea porcilor, permisă în gospodăriile populaţiei

Pentru consum propriu, sacrificarea porcilor este permisă şi în gospodăriile populaţiei, dar în vederea protejării familiei împotriva îmbolnăvirii este recomandată efectuarea examenului trichineloscopic de către medicii veterinari de pe lângă circumscripţiile sanitare veterinare de control al alimentelor.

În schimb, sacrificarea porcinelor pentru comercializare se va face doar în unităţi de abatorizare autorizate sanitar veterinar.

În cazul vânzării cărnii, este obligatoriu controlul stării de sănătate a animalelor, destinate sacrificării şi consumului urmând a fi doar porcinele sănătoase, crescute în gospodării, ferme şi localităţi indemne la boli transmisibile.

Transportul porcilor vii se va face doar cu mijloace autorizate sanitar veterinar, animalele fiind însoţite de certificate veterinare care să ateste sănătatea acestora, dar şi de acte cu informaţii despre lanţul alimentar.

Transportul va avea loc în condiţiile respectării regulilor de bunăstare a animalelor impuse de legislaţia europeană, reguli valabile şi în momentul tăierii animalelor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar