full screen background image

Extinderea reţelelor în zonele neelectrificate din Suceava se face cu echipamente dezafectate

Componentele sistemului de iluminat public dezafectate în urma lucrărilor de modernizare desfăşurate de pe raza municipiului Suceava nu vor ajunge la fier vechi.

Cel puţin aşa prevede un proiect de hotărâre de Consiliu Local, potrivit căruia echipamentele recuperate vor lua calea înfiinţării de reţele în zonele reşedinţei de judeţ care nu sunt încă racordate la alimentare cu energie electrică.

„În urma modernizării sistemului de iluminat public au fost dezafectate componente care au fost depozitate în magazia de la Dragomirna amunicipiului Suceava. Aceste componente, respectiv aparate de iluminat, stâlpi metalici, console metalice şi cutii de secţionare se află în stare bună de funcţionare şi pot fi folosite în extinderile de reţele din zonele care nu sunt racordate energia electrică, dar şi alte lucrări”, susţine primarul Ion Lungu.

În urmă cu 1 an şeful municipalităţii sucevene anunţa că extinderi de reţele electrice vor avea loc în cartierele nou-construite, însă pe 30 dintre cele 74 de artere nu se putea interveni, deoarece terenurile se află în proprietate privată.

În primăvară, liniile de alimentare cu energie electrică au fost prelungite până în zona „Cartodrom” a cartierului George Enescu”, anunţ fiind făcut şi în legătură cu extinderile de pe strada „Bistriţei” din cartierul Obcini, licitaţia, în valoarea de 43.300 de lei, fiind câştigată de Energo Sistem.

Graţie acestora din urmă, de lumină pe timp de noapte nu va lipsi inclusiv zona în care funcţionează Inspectoratului Teritorial de Muncă şi unde se află fostul sediu de cartier al Romtelecom.

Vizat este şi perimetrul Blocului H1, cât şi cel al caselor particulare din preajmă. La această dată, cu fonduri elveţiene de 13,19 de milioane de lei, în Suceava se implementează proiectul „Managementul modern şi eficient al iluminatului public”, care prevede montarea a 3.843 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED; înlocuirea şi montarea a 3.741 de cutii de conexiune pe stâlpii de iluminat; înlocuirea cablurilor şi amenajarea sistemului de telegestiune.

comments

comments




Leave a Reply

avatar