full screen background image

Sărbătorile de iarnă vin și la Siret

Autoritățile locale din orașul Siret au pregătit diverse evenimente culturale pentru luna decembrie, pentru a marca așa cum se cuvine sfârșitul de an.
Totul va începe pe data de 16 decembrie ora 12.00, când este pregătit un concert de Colinde cu actorul sucevean Lucian Dragotă. În aceeași zi dar la ora,16.00 este programat un Spectacol de Crăciun susținut de Asociația Kolomeika. Va fi un spectacol caritabil pentru doamna Mirela Gherasim și copiii săi, moment coorodonat de prof. Zirca Ianoș.

Sâmbătă,17 decembrie, la ora 18.00 siretenii sunt invitați la un Bal de Crăciun susținut de Ansamblul Siretul (coordonatori Mădălina și Bogdan Popovici).
Pentru duminică, 18 decembrie, sunt programate două evenimente. Primul va debuta la ora 13.30 cu Sărbătoarea minorităților (coordonator Centrul Cultural Suceava), iar la ora 18.00 publicul prezent va asista la Concertul tradițional de colinde “Am plecat să colindăm” (coordonator Centrul Cultural Siret).

Marți, 20 decembrie, la ora 19.00 va fi o întâlnire cu părintele Constantin Necula, desfășurată sub genericul “Lecția Betleemului”. Accesul la eveniment se face doar pe bază de invitație, iar pentru rezervări cei interesați pot să apeleze numărul de telefon 0746132218 sau adresa de e-mail ccsiret@gmail.com.

Ziua de 22 decembrie le este dedicată copiilor, care la ora 10.00 sunt invitați în Orășelul copiilor. Reprezentanții Centrului Cultural Siret sunt cei care se va ocupa de buna dispiziție și surprizele pentru cei mici.

Pentru data de 27 decembrie este pregătit, începând cu ora 12.00, Festivalul internațional de colinde ucrainene în cadrul căruia vor evolua pe scenă cei de la Uniunea Ucrainenilor din România, organizația Suceava.

Noaptea dintre ani va fi petrecută în stradă. Astfel, pe 31 decembrie,la ora 23.00, va începe un Spectacol de Anul Nou ce va culmina cu un spectaculos foc de artificii, prin grija Centrului Cultural Siret.

Doina Craiu

Radio Viva FM Rădăuți

comments

comments




Leave a Reply

avatar