full screen background image

Brazi de Crăciun în valoare de peste 15.000 de lei confiscați de polițiști

Poliţiştii au intensificat activităţile de control pentru asigurarea legalităţii depozitării, transportului şi comercializării brazilor de Crăciun. În cadrul acţiunilor desfăşurate, oamenii legii au identificat şi confiscat în cursul zilei de 11 decembrie, 25 de brazi de Crăciun care erau transportaţi şi deţinuţi cu încălcarea legislaţiei în domeniu.
Agenții Postului de poliție Poieni Solca au fost sesizați direct de către un pădurar de 41 ani, din cadrul Ocolului silvic Solca, cu privire la prezența nejustificată în fondul forestier a unor persoane cu un atelaj hipo. În pădurea denumită ,,Codrii Cajvanei ” au fost identificați doi bărbaţi, tată şi fiu de 53 ani și respectiv de 25 ani, din comuna Botoșana, care aveau încărcați în atelajul hipo 25 pomi de Crăciun (brazi ). Fiind întrebați cu privire la proveniența acestora, bărbaţii au declarat că i-au tăiat cu scopul de a-i folosi în interes personal şi a-i comercializa. Atelajul hipo a fost conficați iar brazii sustrași au fost predați Ocolului silvic Solca, prejudiciul fiind stabilit la peste 15.000 lei.
Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul silvic şi solicită cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi spirit civic şi să sesizeze de îndată poliţia atunci când i-au la cunoştinţă despre acte ilicite în ceea ce priveşte exploatarea, transportul, depozitarea sau comercializarea de material lemnos de orice natură, în special a brazilor de Crăciun.

 

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar