full screen background image

Alina Gorghiu şi-a anunţat demisia de la şefia PNL

Alina Gorghiu şi-a anunţat demisia de la şefia PNL în urma rezultatelor de la alegerile parlamentare.

Alina Gorghiu, declaraţie de presă:
Mulţumesc electoratului de dreapta din România care ne-a acordat votul. Daţi-mi voie să recunosc victoria PSD-ului. Vom veghea ca PSD să-şi ducă la îndeplinire promisiunile din campanie. Vom face opoziţie fermă. Pentru mine nu există alt gest decât depunerea mandatului. A fost o onoare să conduc timp de doi ani partidul. Se va stabili o formulă de interimat. Mi-aş dori ca toţi colegii mei să rămână uniţi în această formulă. Am convingerea că vom depăşi acest şoc electoral.

Alina Gorghiu anunţase că îşi dă demisia în cazul în care PNL nu participă la formarea majorităţii parlamentare care va forma viitorul guvern.
“Eu îmi asum foarte clar o demisie dacă PNL nu va fi cel în jurul căruia se va face majoritatea parlamentară care să dea viitorul premier al României”, a declarat în octombrie Alina Gorghiu. PNL a ieşit pe locul 2 la alegerile parlamentare, mult în spatele PSD. Liberalii au primit 20% voturi conform rezultatelor finale, mai puţin de jumătate faţă de PSD (peste 45%). La Bucureşti, scorul PNL a fost şi mai dezastruos, fiind întrecuţi şi de USR, la Ambele camere. Liberalii au auvut 11-12% în Bucureşti, la jumătate faţă de USR (24-25%) şi la distanţă mare de PSD (37-38%).

comments

comments




Leave a Reply

avatar