full screen background image

Cristian Tudor Popescu: Iașul este orașul tinereții mele

Scriitorul și jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost astăzi invitatul special al emisiunii Viva Cafe, cu Radu și Andreea. Principalele subiecte dezbătute în cadrul interviului au fost legate de pasiunile, dar și de viciile lui Cristian Tudor Popescu. Acesta a vorbit despre orașul Iași ca fiind orașul tinereții sale, denumindu-l ”un oraș al visului”.

”Iașul înseamnă orașul tinereții mele, am avut foarte mulți prieteni aici. Acest oraș rămâne pentru mine un oraș al visului. Mă leagă de Iași editura Polirom, acolo unde au fost tipărite cărțile mele de peste 20 de ani încoace.”

Întrebat care dintre cele două vicii este mai mare pentru el (țigara sau gazetăria), jurnalistul a ales un al treilea răspuns: ”Cel mai greu este să nu gândești. Pentru mine a fost întotdeauna o dorință să nu gândesc măcar pentru 5 minute. Să îmi anulez toate funcțiile creierului. Ăsta este unul dintre cele mai nocive vicii pentru mine.”

Interviul a continuat cu o discuție despre istoria și evoluția jurnalismului. ”Cea mai puternică perioadă a presei tipărite a fost 1996 – 2000. Atunci, un editorial scris seara era citit în metrou, tramvai, se discuta la televizor despre ce ai scris în ziar, avea un mare impact. Oamenii aveau un mare interes pentru că atunci se căutau soluții colective pentru România.”, a spus Cristian Tudor Popescu.

 

Interviul integral poate fi urmărit:

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar