full screen background image

Șef din Inspectoratului General pentru Imigrări reținut pentru implicare într-o rețea care răpea străini

Comisarul Narcis Ion Dumitru, șef Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări a fost reținut într-un dosar ce vizează o grupare infracțională ce se ocupa de răpirea unor cetățeni străini.

Dosarul are legătură cu un rechizitoriu mai vechi întocmit de DIICOT în care au fost deja trimiși în judecată Simhon Efraim Atzmon, Kastro Charli, Malka Yosef Shmuel, Erlich Nehemia, Mila Mihai şi Zadok Beg. De menționat că Mila Mihai este un apropriat al lui Gigi Becali, pentru care a și lucrat ca bodyguard și a fost condamnat în dosarul sechestrării hoților care au furat mașina omului de afacere, potrivit stirileprotv.

Aceștia au fost acuzați că, în noaptea de 3 iunie 2013, prin amenințare cu o armă de foc, l-au răpit pe Mikael Harfi (administrator al mall-ului Grand Arena), pe care l-au obligat ca, în schimbul eliberării, să le plătească o mare sumă de bani.

S-a reţinut că inculpatul s-a implicat direct în pretinsa “negociere” derulată de către persoana vătămată cu un martor din prezenta cauză, contribuind astfel esenţial la menţinerea victimei într-o stare de acută presiune psihică, sub imperiul căreia aceasta a fost determinată la semnarea unui contract fictiv de împrumut şi la plata, în temeiul acestuia, a sumei de 135.000 de euro, respectiv 15.000 de euro în numerar şi contravaloarea sumei de 120.000 de euro prin virament bancar”

“La data de 06.12.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului DUMITRU NARCIS ION, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și complicitate la infracţiunea de şantaj rap. la art. 13 1 din Legea nr. 78/2000.

comments

comments




Leave a Reply

avatar