full screen background image

Ministrul Transporturilor promite de zece ori mai mulți km de autostradă anul viitor

România va avea mai mult de 1.000 de kilometri de autostradă în 2018, iar numărul de kilometri de autostradă deschişi circulaţiei în 2017 va fi de cel mult 150, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, în cadrul unei conferinţe de presă.

În luna august a acestui an, Buşe a spus că nu ştie dacă la finalul anului 2018 vor exista în România 1.000 de kilometri de autostradă şi a menţionat că, cel puţin în 2016, nu vor fi cifre spectaculoase, dar că anul viitor ”se vor vedea rezultate”. România are în prezent aproape 750 de kilometri de autostradă.

”În 2017 vom deschide circulaţiei 150 de kilometri, din care 117 kilometri sunt în stadiu avansat. Pentru 30 şi ceva de kilometri de autostradă va trebui să administrăm cu atenţie situaţia pentru a ne asigura că vor fi finalizaţi”, a spus Buşe. Pentru acest an ar putea fi deschiși doar 15 kilometri de autostradă parte a lotului 2 Lugoj Deva. Aceștia vor putea fi folosiți însă doar dacă se va deschise și nodul rutier de la Margina prin care sectorul se poate racorda la rețeaua națională de drumuri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar