full screen background image

Bucurie în dar la Rădăuți la Galeriile de Artă

În perioada 5 – 10 decembrie 2016, la Galeriile de Artă din Rădăuți poate fi admirată o expoziție de iarnă cu obiecte lucrate manual de artiști locali, organizată de Asociația BAFI.
Expoziția „Bucurie în dar” a fost vernisată în prezența a numeroși rădăuțeni, fie prieteni ai artiștilor, autorități locale sau persoane care sunt în cautarea unui cadou de sărbători pentru cei dragi.

Acțiunea face parte din proiectul „Bucuria de a face”, care este vizibil în mediul online prin intermediul paginii facebook cu numele proiectului.
„Bucuria de a face” are ca prim scop educarea tinerilor în exprimarea creativității, integrarea socială și responsabilizarea lor față de comunitatea din care fac parte, cultural și economic.
Altă latură a acestui proiect este promovarea meșteșugurilor și integrarea lor în viața modernă, dezvoltarea relațiilor sociale prin șezătoare sau clacă.
Acțiunile desfășurate variază de la ateliere de creație și artă, ateliere de teatru, expoziții și târguri meșteșugărești, ateliere de terapie prin muzică, dans și improvizație.
Lucrul manual este o terapie pentru spiritul uman ce are drept consecință, printre altele, un obiect folositor încărcat cu energie pozitivă.
Adesea, obiectele lucrate manual sunt rodul a zile, ore de săpături în conștiința comună, a atenției și căutării materialelor și formelor perfecte sau a jocului și curiozității.
Bucuria de la finisaj mereu provoacă stelele din ochii creatorilor să lucească a extaz, entuziasm și recunoștință ceea ce oglindește șiobiectul manufacturat.
În cadrul expoziției se va găsi o poveste de iarnă în cele mai recente creații ale artiștilor locali:
DIVART – Laura Negreanu
JAD – Gina Agape
Origamy Man – Alexandru David Igescu
Magia Lumanarilor – Mihaela Ciobanu
Esență de suflet- Alexandra Gavrileț
Hobbycorner – Ana Maria Andronache
Asociația KultArt.

Produsele expuse pot fi rezervate pentru a fi achiziționate ulterior desfășurării expoziției.

La vernisaj, creatorii au povestit celor prezenți despre inspirația lor, materialele și tehnicile folosite, au împărtăși din experiența acumulată si au primit comenzi.
Astfel se va consolida comunitatea artiștilor locali și comunitatea va sprijini activitatea pe care aceștia o desfășoară.
VIVA FM Rădăuți este partener media al evenimentului.

Craiu Doina

Viva Fm Rădăuți

comments

comments




Leave a Reply

avatar