full screen background image

Soft pentru ţinerea evidenţei muncii „cu ziua”

Evidenţa muncii „cu ziua” va fi ţinută cu ajutorul unui program informatic, anunţă Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava.

Potrivit inspectorului şef Romică Butnariu, la punct este pusă o aplicaţie electronică prin care Registrul de Evidenţă a Zilierilor va putea fi transmis în format electronic, aspect de natură să conducă la micşorarea birocraţiei.

Softul va fi disponibil din luna ianuarie a anului 2017, existând o perioada de tranziţie în care registrul în cauză va putea fi completat atât on line, cât şi în varianta clasică.

”Astfel, vor fi permise ambele variante, clasică şi electronică, pentru a da posibilitatea tuturor utilizatorilor să se familiarizeze cu programul”, a explicat Romică Butnariu, şeful Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava.
În judeţul Suceava, la începutul anului 2016, în Registrul de Evidenţă a Zilierilor figurau 57.218 de „prestatori”, respectiv, de poziţii, aşa cum sunt făcute înregistrările cu specific.

Cele mai atractive domenii pentru munca zilierilor sunt silvicultura; agricultura şi pomicultura şi viticultura.

Urmează, în ordinea preferinţelor, activităţi precum întreţinerea şi curăţenia, cele din zootehnie, piscicultură şi avicultură, manipulare de mărfuri, vânătoare şi pescuit.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza