full screen background image

Protest în faţa Parlamentului European, faţă de reforma sectorului feroviar

Câteva sute de sindicalişti din sectorul feroviar au protestat în faţa Parlamentului European în speranţa că vor putea opri un proiect comunitar care priveşte liberalizarea domeniului prin separarea infrastructurii de companiile feroviare şi deschiderea către competiţie. Aleşii europeni nu s-au lăsat intimidaţi şi au trecut proiectul legislativ, care urmează să fie votat în plen până la finalul anului.

Viziunea comunitară asupra transportului pe calea ferată este că infrastructura trebuia separată de companiile care oferă servicii de transport, iar accesul la calea ferată trebuie deschis competiţiei, astfel încât pasagerii să aibă parte de servicii diverse şi de calitate.

Reţelele feroviare din Europa sunt deţinute de state, iar deschiderea către sectorul privat ar însemna o degrevare a statelor de eforturi bugetare importante. Muncitorii din domeniu se opun însă reformei.

Reforma serviciului feroviar a fost adoptată în Comisia de Transport a Parlamentului European, urmând să fie votată în plenul de la Strasbourg până la finalul lunii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar