full screen background image

Football Leaks: Tranzacție suspectă către o firmă din Malta, la transferul unui jucător de la Viitorul

Gheorghe Hagi, patronul clubului Viitorul, a plătit un milion de euro comision unei firme din Malta, din suma de 2,5 milioane de euro încasată pentru transferul jucătorului Cristian Manea de la gruparea constănţeană la Apollon Limassol, informeză Gazeta Sporturilor, care a intrat în posesia unor contracte din dosarul Football Leaks. News.ro precizează că este vorba de peste 18 milioane de documente, cercetate în ultimele șapte luni de 60 de jurnalişti strânşi în consorţiul European Investigative Collaborations.

În mai 2014, Gheorghe Hagi a semnat un contract cu compania Dito Trading and Consulting Limited din St. Julians din Malta, reprezentată de Thorsten Weck, agent FIFA, pentru evaluarea unui posibil transfer al lui Cristian Manea.

Conform documentului, Hagi a acceptat să plătescă firmei Dito orice sumă care ar fi depăşit 1,5 milioane de euro la efectuarea transferului tânărului fotbalist.

Cristian Manea a fost cedat în iulie 2014 de la FC Viitorul la clubul cipriot Apollon Limassol, pentru suma de 2,5 milioane de euro, astfel că Dito a încasat imediat un milion de euro din partea lui Hagi.

„Coincidență sau nu, între cele două momente, Cristian Manea debutase surprinzător pentru naționala României în amicalul cu Albania, la doar 16 ani și 10 luni. În acea vară, selecționerul Victor Pițurcă a fost înlocuit cu Anghel Iordănescu și de atunci fundașul crescut la Academia de la Ovidiu nu a mai jucat niciodată la națională”, notează GSP.

Potrivit sursei citate, Manea nu a fost niciodată în Cipru, el a făcut vizita medicală şi a semnat contractul în Belgia. El a mai rămas un sezon la FC Viitorul, conform înţelegerii cu Apollon.

În vara anului 2015, Apollon l-a împrumutat la echipa belgiană Mouscron, unde jucătorul român evoluează şi acum.

Iniţial, în presă s-a scris că Manea a semnat cu Chelsea Londra, de unde ar fi fost împrumutat la Mouscron.

Conform informaţiilor cuprinse în emailuri şi documente Football Leaks, impresarul israelian Pini Zhavi, ce-l are sub contract, printre alţii, pe Neymar, controlează cluburile Apollon şi Mouscron şi evită astfel regulile FIFA care interzic deţinerea de drepturi economice la jucători de către terţe părţi (Third Party Ownership).

comments

comments




Leave a Reply

avatar