full screen background image

Folosirea forţei necesară pentru liniştirea unui rădăuţean, care a încercat să plece de la faţa locului după ce a fost implicat într-un eveniment rutier

Folosirea forţei a fost necesară pentru liniştirea unui tânăr care a încercat să plece de la faţa locului după ce a fost implicat într-un eveniment rutier.

Pe data de 2 decembrie. la ora 18.23, pe str. Calea Cernăuți, din municipiul Rădăuți, un bărbat, de 32 ani, localnic, în timp ce conducea autoturismul, a acroșat un biciclist de 47 de ani, din comuna Satu Mare, care se deplasa în aceeași direcție şi care a suferit leziuni ușoare.

Ulterior biciclistul a fost transportat la Spitalul Județean Suceava pentru a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate și i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei de către polițiștii Biroului Rutier Suceava, care l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Conducătorul auto a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg /l alcool pur în aerul expirat.

După efectuarea măsurătorilor de la fața locului, şoferul s-a urcat în autoturismul cu care a fost implicat în accident, plecând de la fața locului, către comuna Dornești.

Poliţiştii au plecat de îndată în urmărirea vehiculului, reușindu-se blocarea şi oprirea autoturismului.

Datorită faptului că şoferul a devenit recalcitrant, s-a procedat la folosirea forței, acesta fiind încătușat și imobilizat în autospeciala poliției.

După aceasta, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde și-a dat consimțământul și i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și părăsirea locului accidentului de circulație fără încuviințarea organelor de poliție.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea legii şi cu privire la consecinţele în plan juridic şi personal generate de desconsiderarea normei şi autorităţii publice.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar