full screen background image

Parada militară de Ziua Națională a României

Parada militară de Ziua Națională a României s-a desfășurat, joi, la București, peste 3.000 de militari români și străini defilând pe sub Arcul de Triumf.

Startul manifestărilor a fost dat de șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, acesta anunțându-l pe președintele Klaus Iohannis că detașamentele sunt pregătite de acțiuni. Ulterior, Iohannis a trecut în revistă Garda de Onoare, după care a fost intonat Imnul Național.

Șeful statului a depus o coroană de flori la Arcul de Triumf.

Printre oficialitățile care asistă la paradă se numără cei trei foști președinți ai României, Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu, premierul Dacian Cioloș, membri ai guvernului și reprezentanți ai Corpului Diplomatic. Printre aceștia, ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite în România, Dean Thompson, și ambasadorul Franței, Francois Saint-Paul.

La paradă mai sunt prezenți directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Helvig, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, împreună cu copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, se află în mulțime lângă sediul ALDE. Din această zonă s-au auzit huiduieli în momentul în care și-au făcut apariția în piață premierul Dacian Cioloș și președintele Klaus Iohannis.

Dragnea a declarat că a venit să se bucure de Ziua Națională: “Am venit să mă bucur de Ziua Națională, de ziua noastră a românilor și am venit cu drag și cu foarte multă bucurie la parada militară. Să nu uităm niciodată că suntem români și să ne iubim țara”.

La rândul său, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat că se simte foarte bine împreună cu copiii, cu colegi și prieteni.

“Stau foarte bine, sunt aici cu cei mici, cu colegi, cu prieteni, sunt români care se bucură de defilarea de la Arcul de Triumf. Nu mă simt deloc stingherită sau dezavantajată, mă bucur ca oricine astăzi de Ziua Națională și nimic nu îmi umbrește această bucurie”, a declarat Firea.

Anul acesta, parada militară îi omagiază pe eroii căzuți în Primul Război Mondial, în contextul în care anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la intrarea României în Războiul de Reîntregire.

Parada a fost deschisă de militari din cadrul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar