full screen background image

Manifestări în judeţ, de Ziua Națională a României

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ziua de 1 decembrie, Ziua Națională a României, va fi marcată și în acest an la Suceava.

Totuși, manifestările vor fi de amploare mai redusă față de anii trecuți.

Astfel, la ora 11.00, în Piața Tricolorului, va avea loc un ceremonial militar și religios.

De asemenea, va fi și o mini-paradă, la care vor participa reprezentanții ISU, Inspectoratului de Jandarmi și Inspectoratului de Poliție.

La finalul ceremoniilor, tehnica militară va fi expusă pentru a putea fi admirată de cei interesați.

Pe Esplanada Casei de Cultură va avea loc un spectacol artistic.

Ceremoniile de sărbătorire a Zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, vor începe la Rădăuți la ora 10.30, cand se va forma, în fața Primăriei municipiului coloana de participanți.

Reprezentanți ai Primăriei, ai Consiliului Local, ai instituțiilor de ordine publică, Poliției Locale, ai instituțiilor decentralizate ale statului, unităților spitalicești din Rădăuți, partidelor politice, unități de învățământ, agenți economici, ONG-uri și ai Așezământului ”Sfântul Ierarh Leontie”.

Cu toții se vor deplasa la Monumentul Eroilor din fața Mânăstirii Bogdana, unde un sobor de preoți va oficia o slujbă religioasă de pomenire.

Vor rosti alocuțiuni primarul Municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, general în rezervă Vasile Moțoc și profesorul Ionel Mitrofan.

După depunerea de coroane la Monumentul Eroilor, coloana oficială se va deplasa la cimitirul municipal, la mormântul aviatorului Vasile Niculescu.

Întreaga ceremonie se va încheia cu intonarea Imului de Stat al României.

La Fălticeni, ceremoniile încep la ora 11.00.

Evenimentul este organizat de Primăria Fălticeni, în parteneriat cu Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș”.

Se va oficia o slujbă pomenire a eroilor și se vor depune coroane la Monumentul Eroilor din Piața “Nada Florilor”.

De la ora 12, în zona centrală a Fălticeniului se va desfășura o activitate în cadrul proiectului „Zâmbește Românește!”, organizat de Consiliul Județean al Elevilor, în parteneriat cu Consiliile Școlare ale Elevilor din județul Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar