full screen background image

Viva FM iese în stradă de Ziua Națională a României

De 1 Decembrie, Viva FM va fi alături de toți românii care sărbătoresc Ziua Națională a României.

Echipa de marketing, realizatorii de programe și colegii din redacția de știri pregătesc multe surprize celor care vor sărbători în locurile special amenajate și nu numai, cea mai importantă zi a anului pentru românii din țară și din străinătate.

Istoricul acestei zile speciale este la fel de tumultos ca întreaga noastră poveste: din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituția României din 1991, articolul 12, alineatul 2. Opoziția anticomunistă din România a pledat în 1990 pentru adoptarea zilei de 22 decembrie drept sărbătoare națională, fapt consemnat în stenogramele dezbaterilor parlamentare.

Alegerea zilei de 1 decembrie, deși neexplicit, a făcut trimitere la unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România în 1918, respectiv la Proclamația de la Alba Iulia, care a avut loc la 1 decembrie 1918.

Indiferent de momentul în care am ales să avem o zi în care să ne reamintim cât de frumoasă este țara în care ne-am născut, ziua de 1 Decembrie face parte din noi. Deseori, prinși în grijile cotidiene, uităm că „acasă” este cel mai frumos sentiment din lume, unul pe care îl luam cu noi oriunde am pleca. Suntem dornici mereu să schimbăm, să dezvoltăm și să construim o lume mai bună pentru noi și copiii noștri. Facem zi de zi eforturi de a ne prezenta cât mai bine și a-i face pe toți cei care nu trăiesc în România să înțeleagă ce anume ne unește și ne definește.

Pe 1 Decembrie simțim mândria de a fi român!

La Viva FM ne vom aduce aminte de muzica ce ne încântă, cuvintele ce ne unesc și oamenii care ne reprezintă. Vă propunem să strângem și mai tare comunitatea din care facem parte pentru ca împreună să strigăm: La mulți ani, România! Suntem mândri că suntem români!

comments

comments


TAG


Leave a Reply

avatar