full screen background image

Avansări în grad la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, cu prilejul Zilei Naţionale a României

La reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava s-a desfăşurat, marţi, ceremonialul militar şi religios organizat cu ocazia înaintării în gradul următor, înainte de termen, a unui ofiţer şi a 4 subofiţeri.

Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, un ofiţer a fost înaintat în gradul de locotenent-colonel, înaintea expirării stagiului minim în grad.

Totodată, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, 4 subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, astfel: în gradul de plutonier adjutant – 3 subofiţeri; în gradul de plutonier major – 1 subofiţer;

Festivitatea a debutat cu prezentarea ordinelor ministrului Afacerilor Interne şi inspectorului general al Jandarmeriei Române privind înaintarea în grad a cadrelor militare, după care conducerea inspectoratului a înmânat noile grade colegilor avansaţi. După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerului şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României.

În conformitate cu legislaţia specifică, avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie). De asemenea, în fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza