full screen background image

Ziua Națională a României, motiv de doliu pentru extremiștii maghiari. Autoritățile se pregătesc pentru eventuale incidente în Harghita și Covasna

În ultimii ani, Ziua Națională a României a devenit momentul în care extremiștii maghiari, mai ales din Covasna și Harghita, arborează drapele negre, batjocoresc tradițiile românești și tulbură liniștea publică. Tocmai de aceea, forțele de ordine și trupele antitero au început deja supravegherea piețelor publice, astfel încât de 1 Decembrie să nu existe incidente, informează Libertatea.

În Târgul Secuiesc, județul Covasna, de 1 Decembrie, etnicii naționaliști maghiari au tradiția de a atârna pe clădiri un steag negru de doliu. Mai mult, ei ascultă la maximum imnul Ungariei.

În Târgu Mureș, Biserica Reformată a devenit locul de întâlnire al membrilor Gărzii Maghiare, iar 1 Decembrie este ziua în care se face și un fel de botez al noilor membri ai Gărzii.

”Membrii sunt învăţati să urască românii, ţiganii şi evreii. Jură să-și dea viaţa pentru naţia maghiară. Este un jurământ special prin care fiecare recrut, după ce jură, bate cu ciocanul un cui în lancea steagului”, a povestit un localnic, pentru Libertatea.

comments

comments




Leave a Reply

avatar