full screen background image

Campanie de promovare pentru Oscar a filmului ”Sieranevada”

Campania de promovare pentru Oscar a filmului ”Sieranevada” se desfăşoară până pe 6 decembrie, mai multe proiecţii fiind programate să aibă loc la Los Angeles pentru membrii Academiei de Film Americane, la care participă actorii Rolando Matsangos şi Judith State, transmit producătorii.

Lungmetrajul ”Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, este propunerea României pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Participarea actorilor români dar şi campania de promovare a filmului în cursa pentru Oscar este susţinută de Institutul Cultural Român şi Centrul Naţional al Cinematografiei.

”Sieranevada”, care îi are în distribuţie pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu, a avut premiera în cinematografele din România în luna septembrie.

Acţiunea filmului are loc la trei zile de la atentatul din redacţia hebdomadarului parizian Charlie Hebdo şi la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să îşi petreacă ziua de sâmbătă în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform aşteptărilor.

Imaginea celui de-al patrulea lungmetraj regizat de Cristi Puiu este semnată de Barbu Bălăşoiu; Jean Paul Bernard, Filip Mureşan şi Christophe Vintrignier au realizat sunetul, Maria Pitea s-a ocupat de costume, în timp ce Mojca Gorogranc Petrushevska a realizat machiajul. Letiţia Ştefănescu şi Ciprian Cimpoi au semnat montajul, iar Cristina Barbu scenografia. Producător este Anca Puiu.

”Sieranevada” este o producţie Mandragora în coproducţie cu Produkcija 2006 Sarajevo (BIH), Studioul de Creaţie Cinematografică al Ministerului Culturii, Sisters and Brother Mitevski, Spiritus Movens, Alcatraz Films.

Filmul a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Fondacija Za Kinematografiju Sarajevo, Macedonian Film Agency, Croatian Audiovisual Center, Region Ile de France şi Eurimages.

comments

comments




Leave a Reply

avatar