full screen background image

Suceava pierde 8,7 milioane de lei, alocaţi prea târziu pentru a se mai face modernizări în reţeaua de termoficare

Primăria municipiului Suceava va returna la bugetul statului suma de 8,7 milioane de lei vechi, bani acordaţi pentru modernizarea punctelor termice şi reţelelor de transport.

Fondurile au fost disponibilizate la finele verii, licitaţia a fost lansată începutul lui septembrie, însă, din cauză că procedurile pentru desemnarea constructorului durează mult, lucrările nu mai pot fi realizate.

Câştigătorul licitaţiei este firma bucureşteană “Consix Construcţii”, iar în cazul în care nu vor apărea contestaţiile, contractul de execuţie poate fi semnat pe 2 decembrie.

Însă, oricum este prea târziu, deoarece temperaturile sunt deja prea coborâte pentru mai permite intervenţii în sistemul de termificare.

Primarul Sucevei, Ion Lungu: “Dacă nu sunt contestaţii, vom putea semna contractul pe data de 2 decembrie, cel mai repede. Suntem în perioada de iarnă, când nu se mai poate face aceste lucrări. Am pierdut 87 de miliarde de lei vechi, dar eu am stras atenţia că aceşti bani trebuie daţi primăvara. Ei vin toamna, iar până se face licitaţia, practic nu mai pot fi folosiţi. Paradoxal, am primit o scrisoare de la Guvern, prin care se arată că există încă disponibil, iar dacă mai avem nevoie de finanţare, ni se mai dă.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar