full screen background image

Primarul de Şcheia, Vasile Andriciuc, revine în funcţie

După şase luni de suspendare, primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, poate să revină în fruntea instituţiei.

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a declarat că Andriciuc îşi poate exercita funcţia de primar.

“Dat fiind adresa Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale, Biroul Supravegheri Judiciare, prin care se aduce la cunoştinţa domnului Andriciuc Vasile faptul că la data de 23 noiembrie 2016 a expirat măsura preventivă a controlului judiciar instituită faţă de acesta, prin Ordonanţa emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, domnul Andriciuc Vasile îşi va exercita drepturile şi își va îndeplini îndatoririle ce îi revin conform prevederilor legale. Acesta a depus jurământul în data de 27.07.2016 în faţa Consiliului local al comunei Şcheia.”, a spus Harasim.

Primarul de Şcheia a fost suspendat din funcţie de prefectul Constantin Harasim, după ce DNA – Secţia de combatere a corupţiei a instituit asupra sa, în data de 27 mai, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Andriciuc a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi două infracţiuni de fals intelectual.

Între obligaţiile impuse prin măsura dispusă de DNA, figura aceea de a nu exercita profesia, meseria sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

La alegerile din luna iunie, Vasile Andriciuc a câştigat un nou mandat de primar al comunei Șcheia, după ce a obţinut 55,24% din voturile alegătorilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar