full screen background image

Despre suprarealism și eternul feminin, despre concursul național de lectură “BĂTĂLIA CĂRȚILOR!”, cu Isabel Vintilă, profesor și inspector de specialitate pentru Limba și Literatura Română!

”Dimineți Animate” de joi, cu poftă de weekend și dor de o lectură!

Isabel Vintilă, profesor și inspector de specialitate pentru Limba și Literatura Română, a poposit din nou în studioul nostru.

Astăzi, am vorbit despre noul număr al revistei ”Bucovina Literară”, despre suprarealism și eternul feminin, dar și despre concursul național de lectură “BĂTĂLIA CĂRȚILOR!”, organizat la nivel județean de Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” Suceava.

Concursul este la cea de-a III-a ediție și se desfășoară, de regulă, pe parcursul întregului an.

Prin acest concurs sunt popularizate cărţile de valoare destinate copiilor şi adolescenţilor, se pune accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.

La acest concurs , pot participa copiii de 11-13 ani şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 14-18 ani care au Permis de intrare la bibliotecă.

Pentru a intra în finală, participanţii trebuie să lectureze cele 10 cărţi din lista recomandată până la sfârşitul lunii septembrie şi să predea fişele de lectură completate, odată cu predarea cărţii lecturate. Fişele de lectură sunt evaluate de către o comisie din care vor face parte profesori, bibliotecari, scriitori şi elevii câştigători ai ediţiei anterioare a concursului.

Etapa finală se organizează în luna octombrie, când se derulează dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii susţin un discurs despre cartea preferată şi răspund la întrebări pe marginea cărţilor citite.

Ascultați interviul integral cu Isabel Vintilă, mai jos!

comments

comments




Leave a Reply

avatar