full screen background image

Tiruri indiene asupra unui autobuz în Kashmir: nouă morți

Cel puțin nouă persoane au fost ucise și șapte au fost rănite miercuri, potrivit unor responsabili pakistanezi, de tiruri indiene care au vizat un autobuz civil în partea pakistaneză a Kashmirului, regiune contestată unde tensiunile s-au intensificat în ultimele săptămâni, informează AFP.

Incidentul a avut loc după ce India a anunțat că trei dintre soldații săi au fost uciși de militari pakistanezi — ceea ce Pakistanul a negat — și că acest lucru merită “represalii”.

Autobuzul a fost lovit miercuri de tiruri în satul Nagdar din Valea Neelum.

Potrivit unui responsabil local, Sardar Waheed, tirurile continuau, împiedicând ambulanțele să ajungă la locul incidentului.

“Trupele indiene au vizat un autobuz civil în apropierea Liniei de Control (LoC)”, frontiera de facto dintre Kashmirul pakistanez și Kashmirul indian, a declarat armata pakistaneză într-un comunicat, precizând apoi că “schimburi de tiruri intense” erau în curs.

Șeful poliției din Valea Neelum, Jamil Mir, a anunțat un bilanț de nouă morți, confirmat de președintele parlamentului provincial, Shah Ghulam Qadir.

Marți, armata indiană a acuzat Pakistanul că a trimis soldați de cealaltă parte a LoC și a ucis acolo trei militari indieni, susținând că trupurile lor au fost “mutilate”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe pakistanez a negat cu fermitate aceste acuzații “nefondate”, pe Twitter.

Tensiunile dintre cele două puteri nucleare de-a lungul LoC au atins niveluri îngrijorătoare în septembrie, când India a acuzat extremiști pakistanezi că au lansat un atac contra unei baze militare în India, făcând 19 morți.

New Delhi a ripostat cu o operațiune prezentată inițial ca “lovituri chirurgicale” în teritoriul pakistanez. Islamabadul a negat o astfel de incursiune indiană de cealaltă parte a frontierei foarte bine păzite.

comments

comments




Leave a Reply

avatar