full screen background image

Scandal de corupție la SAMSUNG

Percheziţii la Samsung. Procurorii au descins în birourile gigantului sud-coreean din Seoul, în urma relatărilor presei despre legăturile acestora cu o apropiată a preşedintelui, care a fost inculpată într-un scandal de trafic de influență, informează Reuters. O anchetă similară are loc şi la cel mai mare fond de pensii din Coreea de Sud.

Un purtător de cuvânt al Samsung Group a confirmat că mai mulţi reprezentanţi ai procuraturii au vizitat sediul central al companiei, dar nu a oferit detalii.

Preşedintele Park Geun-hye şi confidenta ei, Choi Soon-sil, sunt investigați pentru că ar fi exercitat presiuni asupra unor companii mari, inclusiv asupra Samsung Group, pentru a strânge bani pentru fundaţii care susţin politica de promovare a activităţilor culturale şi sportive.

Percheziţii au avut loc şi la Fondul Naţional de Pensii care ar fi aprobat fuziunea de opt miliarde de dolari între Samsung şi Cheil Industries. Astfel, procurorii extind investigaţia legată de acuzaţiile de trafic de influenţă, în scandalul de corupţie care a lovit preşedinţia sud-coreeană. În weekend, sute de mii de oameni au ieşit în stradă în capitala sud-coreeană pentru a-i cere demisia lui Park Geun-hye, iar manifestaţii împotriva preşedintele au loc zilnic.

comments

comments




Leave a Reply

avatar