full screen background image

România ar putea avea o “autostradă maritimă”

România ar putea avea, pentru prima dată în istorie, o “autostradă maritimă”.

Conceptul a fost introdus în politica europeană de transport în 2001, Comisia Europeană propunând dezvoltarea “autostrăzilor maritime” ca alternativă competitivă reală la transportul terestru.

Reprezentantul Comisiei Europene, Brian Simpson, coordonatorul conceptului “Motorways of the Sea”, a fost la Constanța pentru a discuta finanțarea proiectului inedit pentru România.

Simpson a afirmat că transportul naval fie că se face pe căile de navigaţie maritime, fie că este pe apele interioare trebuie integrat şi interconectat cât mai eficient şi Comisia Europeană acordă prioritate pentru astfel de proiecte.

Conceptul “Motorways of the Sea” îşi propune să introducă noi lanţuri logistice intermodale bazate pe liniile maritime pentru a facilita accesul la pieţele comerciale din Europa şi descongestionarea rutelor terestre.

Conceptul a fost introdus în politica europeană de transport în 2001, iar Comisia Europeană a propus dezvoltarea “autostrăzilor maritime” ca alternativă competitivă reală la transportul terestru, parte a reţelei transeuropene de transport, dezvoltate din fonduri europene.

comments

comments




Leave a Reply

avatar