full screen background image

Un uriaş scandal de pedofilie zguduie Norvegia. Au fost arestate peste 50 de persoane, printre care avocaţi şi politicieni

Este cel mai mare scandal de pedofilie din istoria Norvegiei. Poliţia a reusit sa dezmembreze o reţea din oraşul Bergen, care pusese la punct un adevărat mecanism de abuzare a copiilor, inclusiv de vârste foarte mici. Peste 50 de arestări au fost făcute până acum.

Operaţiunea a primit numele “Camera Întunecată”. Criminalii provin din diverse medii sociale şi constituiau o reţea care comunica prin intermediul internetului negru.

Scandalul s-a declanşat anul trecut, când o fată de 14 ani a ajuns la poliţie şi l-a reclamat pe un tânăr de 22 de ani pentru atac sexual. Poliţiştii au găsit în computerul acestuia informaţii care au dezvaluit dimensiunea retelei.

Hilde Reikras, inspector de poliţie: “O mulţime de fotografii, înregistrări video, conversaţii pe computer au fost examinate. În tot ce am confiscat, am găsit abuzuri grave asupra unor copii de toate vârstele, inclusiv bebeluşi.”

Anchetatorii au reuşit chiar să înregistreze o discuţie între doi suspecţi care plănuiau violarea unui copil încă nenăscut. Cei mai mulţi dintre arestaţi sunt oameni cu educaţie superioară, inclusiv avocaţi şi politicieni de top.

Janne Ringset Heltne, procuror: “Mulţi suspecţi erau persoane bine integrate în comunităţile din care făceau parte. Familiile si apropiaţii au fost şocaţi când s-a aflat ce făceau. Unii au educaţie superioară, competenţe recunoscute în IT. Se foloseau de criptare şi anonimat, pentru a-şi ascunde urmele.”

5.500 de utilizatori a avut întreaga reţea – sunt toţi listaţi, dar e greu de stabilit identitatea lor, tocmai pentru că foloseau parole şi ştiau să se ferească.

Erna Solberg, premierul Norvegiei: “Am aflat despre aceste abuzuri care au avut loc în ţara noastră, împotriva unor copii norvegieni. Dar mai înainte au existat şi cazuri în străinătate, care au fost mai greu de investigat.”

Ancheta, care a început în 2015, s-a desfăşurat în cel mai mare secret. La caz au lucrat doar 25 de oameni: agenţi sub acoperire, specialişti în domeniul IT şi detectivi specializaţi în combaterea criminalităţii sexuale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar