full screen background image

Proteste, astăzi, în toată țara

Funcţionarii publici ies, la această oră, în stradă, pe motiv că în 2016 nu li s-au mărit salariile. Protestatarii se vor strânge în faţa sediului ANPC din Bucureşti şi vor purta banderole albe pe braţ. Şi nu sunt singurii care protestează.

Poliţiştii locali afiliaţi sindicatului Prolex vor protesta şi ei azi. Oamenii sunt nemultumiţi de legea pensiilor. Iar membrii Sindicatului Sanitas vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii în semn de solidaritate cu sindicaliştii care vor negocia Contractul Colectiv de Muncă.

Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii: Am avut o întâlnire cu Sebastian Oprescu care reprezintă unul din aceste sindicate și i-aș ruga să se uite pe ceea ce o să propunem peste câteva zile legat de legea salarizării. Vor vedea că au motive să creadă că propunerea pe care o va face Guvernul e și fezabilă și mult mai rezonabilă în ce înseamnă predicitibilitatea, ca să știe lumea cum le evoluează salariile în următorii ani și pot să spun că măcar pe ultima sută de metri pot să vadă că ce am făcut în aceste luni a fost pentru ei și nimic altceva decât o normalitate în colaborarea guvernului cu reprezentanții sectorului public.

comments

comments




Leave a Reply

avatar