full screen background image

Cutremur în Japonia: Atenționarea de risc de tsunami a fost ridicată în toate zonele

Atenționarea de risc de tsunami a fost ridicată marți la prânz în toate zonele avute în vedere de pe coasta de est a Japoniei, la șapte ore după un violent cutremur care a provocat valuri ce au atins un metru înălțime în apropiere de Fukushima, a anunțat Agenția niponă de meteorologie, citată de AFP.

Alerta de tsunami a fost lansată în două regiuni (Fukushima și Miyagi) și o atenționare de risc în alte câteva, după cutremurul produs la ora locală 06.00 (luni, 21.00 GMT). Toate aceste avertismente au fost ridicate, însă agenția a prevenit că replici secundare cu acceași magnitudine (aproape 7) se pot produce în zilele ce vor urma.

Un tsunami cu o înălțime de un metru a fost măsurat marți dimineață pe țărm în apropierea centralei atomoelectrice avariate de la Fukushima, în nord-estul Japoniei, după un puternic cutremur cu magnitudinea revizuită 6,9, potrivit companiei Tepco (Tokyo Electric Power) care administrează situl, scrie AFP.

Deocamdată nu a a fost semnalată nicio problemă în acest sit fragilizat după catastrofa din martie 2011, a precizat un purtător de cuvânt al Tepco.

comments

comments




Leave a Reply

avatar