full screen background image

Antenele GSM nu vor mai fi mutate la minimum 500 metri de școli și spitale

Furnizorii de telefonie mobilă scapă de obligația de a muta antenele GSM la o distanță de minimum 500 de metri de școli și spitale, mișcare pregătită lor în Parlament. Guvernul a intervenit și a eliminat orice astfel de risc la adresa operatorilor de telefonie, după ce anterior a atenționat că Bucureștiul ar rămâne fără semnal de telefon printr-o astfel de mutare.

Obligația de a amplasa antenele GSM la o distanță de minimum 500 de metri de școli și spitale nu va mai fi introdusă deoarece Guvernul a anulat Legea care trebuia modificată pentru aplicarea acestei reguli.

Pe 22 martie, Profit.ro a anunțat că senatorii au decis ca antenele GSM să fie amplasate la o distanță de minimum 500 de metri față de unități de învățământ, spitale, centre de plasament și cămine de bătrâni, cu argumentul că autoritățile trebuie să protejeze populația de riscul expunerii la câmpuri electromagnetice, cei mai vulnerabili la un asemenea risc fiind copiii, pacienții din spitale și vârstnicii.

Obligația era prevăzută să fie introdusă prin modificarea Legii 154/2012 privind regimul infrastructurii rețelelor de comunicații electronice.

Pentru ca obligația să fie introdusă, era însă nevoie și de avizul deputaților.

comments

comments




Leave a Reply

avatar