full screen background image

Construirea Sălii Polivalente din Suceava va începe în 2017

Consiliul tehnico-economic al Companiei Naţionale de Investiţii a avizat favorabil, fără observaţii, studiul de prefezabilitate înaintat de Primăria Suceava în vederea susţinerii financiare a construirii Sălii polivalente.
Primarul Ion Lungu a precizat, la Radio VIVA FM Suceava, că mai sunt de parcurs multe etape, dar speră că execuţia efectivă va începe pe parcursul anului viitor.

Lungu şi-a propus ca toate aprobările să fie obţinute până în primăvară: „Am mai depăşit o etapă, Compania Naţională de Investiţii urmând să demareze procedurile de achiziţie pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru realizarea Sălii polivalente. Sigur, mai este mult de lucru, de mers la Bucureşti, la ministere, de aprobat indicatorii tehnico-economici, dar suntem în calendar. Sper ca până în primăvară să avem toate aprobările necesare, astfel încât să putem demara efectiv lucrările la Sala polivalentă”.

Sala polivalentă, cu 7.500 de locuri, dintre care 2.500 mobile, va fi ridicată la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, pe un teren preluat de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă.

Autorităţile sucevene s-au obligat la asigurarea suprafeţelor pentru depozitare şi organizare de şantier, la suportarea finanţării introducerii utilităţilor, cât şi la menţinerea destinaţiei şi întreţinerea obiectivului pe o perioadă de minim 15 ani.

comments

comments




Leave a Reply

avatar