full screen background image

Primarul Sucevei, Ion Lungu, din nou în studioul Radio VIVA FM! Află totul despre proiectele de dezvoltare a localităţii sau despre noutăţile din administraţia locală!

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a fost din nou prezent în studioul Radio Viva FM, la emisiunea “Față în față”, realizată de Marius Cocoş.

Primul subiect abordat a fost cel al pregătirilor pentru circulaţia pe timp de iarnă, ţinând cont că vremea rea ne-a dat primele semne la sfârşitul lunii trecute.

Lungu: “Cred că am trecut primul test din acest an, în ceea ce priveşte circulaţia rutieră în condiţii de iarnă. Duminică a fost ceva mai greu, a nins şi a viscolit, s-a circulat puţin mai greu, dar nu au fost probleme dosebite.”

Patinoarul artificial din muncipiul Suceava va fi deschis de Ziua Bucovinei, pe 28 noiembrie, a anunţat Lungu.

Lungu: “Ne apropiem de anul centenar şi vrem să punem în valoare această zi, şi prin deschiderea patinoarului. O altă veste bună este că avem o aprobare de principiu de la Compania Naţională de Investiţii pentru acoperirea patinoarului.”

Pentru că sezonul rece se apropie cu repeziciune, asigurarea agentului termic pentru sistemul centralizat a fost un alt subiect despre care a vorbit primarul Sucevei.

Lungu: “Trebuie să se ştie că, deşi şi producătorul, şi distribuitorul agentului termic sunt societăţi private, Legea spune foarte clar că asigurarea căldurii şi apei calde este atributul Primăriei. De aceea, facem eforturi foarte mari pentru a putea da banii necesari, celor de la Bioenergy, pentru achiziţionarea de masă lemnoasă.”

Recent, Consiliul Local Suceava a aprobat alocarea a 5 milioane de lei producătorului agentului termic „Bioenergy”. Banii sunt necesari pentru plata în avans a subvenției la încălzire pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie, în vederea cumpărării materialului lemnos necesar.

Suceava se pregăteşte pentru sărbătorile de iarnă. Echipe de muncitori au început deja să monteze ornamentele festive, care, în acest an, vor fi aprinse tot pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei.

Lungu: “A apărut u element de noutate în centru, unde vrem să montăm o plasă luminoasă care va asigura o intimitate în zona scenei pe care o vom monta, în zona bradului de Crăciun. Am cumpărat şi ornamente noi, pe care le vom monta în toate cartierele.”

Pe esplanada Casei Culturii din judeţul Suceava vor fi amplasate 25 de căsuţe noi, care vor fi folosite, în primul rând, la Târgul de Crăciun, organizat pe esplanada Casei de Cultură. Căsuţele costă 5.200 de lei bucata.

Un pas important a fost făcut în realizarea proiectului ” SALA POLIVALENTA SUCEAVA”, care va avea 7.500 de locuri. Studiul de prefezabilitate a fost aprobat în Comisia Tehnico-Economică a Companiei Naţionale de Investiţii.

Lungu: “Suntem la faza de demarare a achiziţiilor publice pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnico-economic. Sper ca, în vreo doi ani de zile, această sală să prindă contur la Suceava.”

Alte proiecte ale primarului Sucevei, precum şi noutăţi din administraţia locală, puteţi afla din înregistrarea integrală a emisiunii “Faţă în faţă”:

comments

comments




Leave a Reply

avatar