full screen background image

„Oscar şi Tanti Roz” – spectacol de teatru la USV

Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii “Ștefan cel Mare” Suceava (USV) organizează un spectacol de teatru deosebit – „Oscar şi Tanti Roz” – pus în scenă de actorii Teatrului „Jean Bart” Tulcea.

Evenimentul va avea loc joi, 17 noiembrie, în Auditorium “Joseph Schmidt” al USV.

Preţul unui bilet este de 20 de lei sau 10 lei pentru elevi şi studenţi.

Din distribuţie fac parte Alecsandru Dunaev, Oana – Lavinia Pisaroglu, Irina Naum, Costel Zamfir, Cristi Naum, Gabriela Ciolacu, Mihai Galatan, Nicoleta Lungu.

Biletele se pot achiziţiona de luni până vineri, de la Observatorul Astronomic, în intervalul orar 10:00-12:00.

Pentru mai multe informaţii – telefon 0752 092 606.

Potrivit organizatorilor, „Oscar şi Tanti Roz” este o adaptare după romanul cu acelaşi titlu a lui Eric – Emmanuel Schmitt, regia fiind semnată de Ion Sapdaru. Oscar este un copil de doar 10 ani, care, din cauza unei boli grave, trăieşte într-un spital. Băiatul suferă de leucemie, boală ce-l va conduce spre moartea inevitabilă. El duce un „război“ inocent şi pătimaş împotriva tuturor. Singura persoană pe care o acceptă şi o apreciază de la bun început este Tanti Roz. Această bătrână infirmieră câştigă încrederea băiatului, surprinzându-l mereu cu poveşti moderne, care sunt adevărate istorisiri de viaţă, în care nici binele, nici răul nu câştigă.

Tanti Roz îi sugerează copilului ideea de a trăi fiecare zi de parcă ar fi zece ani şi doreşte să îl înveţe să îi scrie lui Dumnezeu pentru a nu se simţi atât de singur. Oscar ajunge să-şi trăiască adolescenţa alături de prietenii din spital, să-şi întâlnească prima iubire, cu care se şi căsătoreşte, să piardă iubirea care i-a oferit atâta entuziasm şi euforie, iar, în cele din urmă, să regăsească dragostea la apusul unei vieţi ca o lumânare, care arde la ambele capete.

oscar

comments

comments




Leave a Reply

avatar