full screen background image

Șefa Autorităţii Electorale Permanente, reținută de DNA

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, a fost reținută marți pentru 24 de ore de procurorii DNA, informează News.ro.

Aceasta a fost pusă sub urmărire penală de procurori pentru trei infracțiuni de trafic de influență și două infracțiuni de spălare a banilor. (Detalii AICI)

Procurorii DNA au transmis printr-un comunicat că în 2009, Ana Maria Pătru în calitate de vicepreşedinte al Autorității Electorale Permanente ar fi primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, suma de 210.000 euro sub forma unui imobil situat în București. În schimb, şefa AEP a promis că va susține derularea în bune condiții a unui contract precum și că va susține societatea să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat.

În 2011, tot în calitate de vicepreședinte al A.E.P. Ana Maria Pătru ar fi primit de la reprezentanţii aceeaşi societăţi o maşină de teren de lux, în valoare de 15 mii de euro pe care l-a înmatriculat pe numele altei persoane. De la o altă firmă a cerut 50 de mii de euro pentru a asigura audienţa la ministrul econimiei de la acea vreme.

Potrivit surselor judiciare soţul Anei Maria Pătru, ar fi încercat să fugă cu probe în timpul percheziţiilor făcute la domiciliul acestuia din Râmnicu Vâlcea, fiind oprit de poliţişti. Este vorba mai exact despre documente legate de societatea pe care şefa AEP a deţinut-o.

Ana Maria Pătru conduce Autoritatea Electorală Permanentă din anul 2012.

comments

comments




Leave a Reply

avatar