full screen background image

Planurile românilor de sărbători

Aproximativ unu din cinci români şi-a făcut planuri pentru petrecerea Crăciunului şi Revelionului încă din luna octombrie, arată un studiu realizat de Cult Market Research, în perioada 24-28 octombrie 2016.

Jumătate dintre românii care au planuri de Crăciun vor aloca între 101 şi 500 de lei buget pentru fiecare membru al familiei. Trei sferturi dintre români intenţionează să petreacă Crăciunul acasă, alături de familie. Dintre persoanele cu planuri pentru Revelion, mai mult de jumătate se gândesc să stea acasă, 12% vor merge la rude sau prieteni, iar 10% și-au rezervat deja o excursie în țară sau în străinătate.

O treime vor plăti pentru distracţia dintre ani între 301 şi 1000 de lei, iar la restaurante sau în cluburi s-au hotărât să meargă deja de Revelion 7% dintre români.

Trebuie să spunem că regiunile Bucovina şi Maramureş, precum şi oraşele Sibiu, Braşov, Oradea şi împrejurimile lor, dar şi staţiunea Mamaia au revenit în atenţia romanilor. Pachetele turistice pentru Maramureş, Bucovina, Apuseni, Valea Prahovei sau Braşov sunt cele mai solicitate în această perioadă.

O vacanţă de revelion în Delta Dunării, are un preţ care începe de la 350 euro/persoană. Înainte de sărbători, mulţi turişti aleg să viziteze pieţele de Crăciun, pentru un minisejur la Viena, un pachet de servicii turistice porneşte de la de 295 euro/persoană, pentru 3 nopţi cazare în camera dublă.

Dacă încă nu sunteți hotărâți ce să faceți de Crăciun şi Revelion, trebuie să știți că pachetele turistice trebuie cumpărate până la sfârşitul lunii noiembrie, altfel turiştii riscă să nu mai găsească locuri, decât la tarife foarte mari. Pentru perioada Sărbătorilor de iarnă rezervările încep să se facă încă din vară (iulie-august), pentru că sunt cele mai mari reduceri, atât la avion, cât şi la cazare, dar cele mai multe rezervări se înregistrează în octombrie şi noiembrie, când turiştii sunt ştiu deja unde vor să-şi petreacă sărbătorile de iarnă.

Irineu Ionesi

comments

comments




Leave a Reply

avatar