full screen background image

Inspectorii în construcţii au dispus desfiinţarea mai multor construcţii ilegale

În urma controalelor făcute în primele trei trimestre ale anului 2016, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Suceava a constatat 594 de deficienţe, pentru care a dispus tot atâtea măsuri de remediere a deficienţelor.

În acelaşi timp, pentru fapte intrate sub incidenţa art. 36 din Legea nr.10 din 1995, privind calitatea în construcţii, inspectorii specializaţi au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale.

Conform unei informări a Inspectoratului de Stat în Construcţii, semnată de inspectorul general Nelu Stelea, pe latura de control în etapa de execuţie, inspectorii în construcţii au verificat, cu precădere, calitatea lucrărilor de investiţii derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la cele 120 de obiectivele din judeţul Suceava întreprinzându-se 225 de descinderi.

Alte 60 de controale s-au axat pe urmărirea în exploatare a construcţiilor, dintre acestea 21 având ca tematică respectarea prevederilor privind adaptarea clădirilor civile şi spaţiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap.

La operatorii economici cu activitate de proiectare şi execuţie au avut loc 4 controale pe linia organizării şi funcţionării sistemului de management al calităţii, în domeniul performanţei energetice a clădirilor fiind desfăşurate 5 verificări.

Pe linie de urbanism şi amenajarea teritoriului, a autorizării lucrărilor de construcţii, organizate au fost 75 de controale, toate ca urmare a sesizărilor primite pe adresa instituţiei.

Drept urmare, printre măsurile dispuse s-au numărat cele privind încadrarea în prevederile autorizaţiei şi de desfiinţare a construcţiilor ilegale.

Pe de altă parte, 34 de verificări au avut ca scop supravegherea pieţei produselor pentru construcţii, staţiilor de producere a betoanelor, mixturilor asfaltice şi agregatelor minerale, dar şi a laboratoarelor de analize şi încercări.

IJC Suceava are în evidenţă 2.794 de diverse obiective, 471 de agenţi economici cu activitate în construcţii, 74 de staţii de beton, mortar, agregate şi mixturi, 39 de laboratoare, precum şi 41 de agenţi economici cu activitate de livrare de produse.

comments

comments




Leave a Reply

avatar