full screen background image

Ministrul rus al Dezvoltării Economice a fost reținut pentru luare de mită

Corupţie la nivel înalt în Rusia. Ministrul rus al Dezvoltării Economice a fost reţinut în cadrul unei anchete într-un caz în care este învestigat pentru că ar fi luat mită de peste 2 milioane de dolari americani.

Comitetul rus de Investigaţii a anunţat că l-a arestat pe Alexei Ulyukayev, acesta fiind suspectat că ar fi primit mită în cadrul unei tranzacţii petroliere. Ministrul Dezvoltării Economice ar fi primit peste 2 milioane de dolari pentru o evaluare pozitivă pentru compania petrolieră cu capital majoritar de stat Rosneft. Cu ajutorul ministrului, compania a achiziționat în luna octombrie, cu aproximativ cinci miliarde de dolari, 50% din acțiunile Bashneft din Republica Bașkiria.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a menţionat că acuzațiile la adresa lui Ulyukayev sunt grave și numai o instanță va putea decide soarta acestuia. Comitetul pentru Investigații a anunţat că ministrul riscă o pedepasă cu închisoarea de la 8 până la 15 ani şi o amendă. Instituţia este subordonată direct președintelui rus Vladimir Putin.

comments

comments




Leave a Reply

avatar