full screen background image

Despre lumea fascinantă a artistului care compune după imagini, cu scriitoarea Ana-Maria Ovadiuc!

Cunoscute deja largului public de cititori de toate vârstele, cărţile scrise şi ilustrate de Ana-Maria Ovadiuc, precum HAMACUL şi POVESTE DIN GOLFUL ALBASTRU, generează, fără îndoială, bucuria şi plăcerea lecturii, mai ales pentru cei mici.

Orizontului de aşteptare al micilor, dar şi al marilor iubitori de poveşti şi povestiri, Ana-Maria Ovadiuc îi răspunde cu o nouă provocare, prin text şi ilustraţie: TREI PISICI ŞI UN GHEM PĂTRAT, carte apărută la Editura AMO din Suceava, în acest an.

Potrivit mărtusirii autoarei, cartea este dedicată bunei şi nepreţuitei sale prietene şi colaboratoare, conf. univ. dr. Sabina Fînaru. De altfel, însuşi personajul central al povestirii, care dă titlul primei secvenţe evenimenţiale, este numită Sabina, întruchipare a bunătăţii, a blândeţii, a generozităţii, a bucuriei de a iubi şi de a dărui, cea care crede că „în fiecare animal e un suflet de copil rătăcit, adus de pe tărâmul celor fără de chip” şi „întruchipat într-un nou trup”.

Alături de matinalii Andrada și Călin a fost Ana-Maria Ovadiuc, sau Amo, așa cum ne-a rugat să îi spunem. Am povestit despre lumea fascinantă a artistului care compune după imagini, a artistului care retrăiește copilăria prin prisma acestor povești ”colorate”, iar la final, Ana Maria ne-a citit și un fragment din cartea sa.

Lansarea va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 17:30, la Muzeul Bucovinei din Suceava!

Mai jos puteți asculta interviul integral cu Ana-Maria Ovadiuc, artist plastic, pasionată de ilustrații de carte pentru copii și autoarea cărții ”Trei pisici și un ghem pătrat”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar