full screen background image

Vremea rea a făcut ravagii în țară: Unele sate din Moldova au fost inundate, în timp ce zăpada a blocat circulația în zonele montane

Vremea rea s-a instalat în toată ţara. Ninsori, viscol, drumuri îngheţate şi inundaţii s-au abătut asupra mai multor zone din România. O situaţie gravă este în judeţul Vaslui, acolo unde o localitate a rămas izolată din cauza unui drum acoperit de ape. Zeci de familii s-au trezit cu apă în case.

30 de gospodării din localitatea Doagele, din judeţul Vaslui au fost luate de apele revărsate ale pârâului Lipova care trece prin sat. Mai grav nici drumul care face legătura cu oraşul Vaslui nu mai este practicabil. Oamenii sunt pur şi simplu izolaţi de restul lumii.

Şi în judeţul Botoşani a lovit vremea rea. Zeci de hectare de teren agricol au fost inundate, iar din cauza vântului puternic, două localităţi au rămas în beznă.

Timp de 7 ore, jumătate de țară s-a aflat sub cod portocaliu de viscol și ninsori, iar în alte 20 de județe este cod galben de vânt puternic, până mâine dimineața! Zăpada s-a aşternut în mai multe zone din ţară şi a dat bătăi de cap şoferilor. Oamenii au înaintat cu greu pe șoselele unde nu au trecut utilajele de deszăpezire. La Bâlea Lac, au ajuns doar mașinile 4×4, iar la Rânca, viscolul i-a încurcat pe șoferi cand și-au căutat autoturismele în parcare.

Cu geamurile înghețate, aburite, pasagerii dintr-un autocar se tem doar privind pe geam. Totul e alb în jur iar drumurile nu sunt deszăpezite. Iar șoferii cu greu pot ține drumul drept. Ca punct de reper au copacii de pe marginea drumului. Găsirea stației unde trebuie să coboare călătorii se dovedește o adevărată aventură chiar pentru cei care cunosc zona.

La Târgu Mureș, zăpada a acoperit totul. Mașinile bătătoresc omatul în curți ca să își poată ușura accesul daca va îngheța la noapte.

comments

comments




Leave a Reply

avatar