full screen background image

Rumen Radev, pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Bulgaria

Rumen Radev, candidatul susţinut de Partidul Socialist (stânga) se clasează pe primul loc în urma celui de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Bulgaria, cu peste 58% din voturi, în timp de Ţeţka Ţacheva, candidata partidului de guvernământ, a obţinut peste 35%, potrivit unor exit-poll-uri.

Rumen Radev, candidatul susţinut de Partidul Socialist (stânga), a obţinut 58,1% din voturi, în timp ce Ţeţka Ţacheva, candidata partidului de guvernământ, a primit 35,3% din voturi, potrivit rezultatelor unui exit-poll anunţat de institutul Alpha Research, citat de agenţia de ştiri Novinite.

Date apropiate au fost oferite şi de exit-poll-ul Gallup International Balkan, care indică Rumen Radev ar fi câştigat scrutinul prezidenţial cu 58,5% din voturi, iar Ţeţka Ţacheva ar fi obţinut 35,7% din sufragii.

O victorie a lui Radev ar putea duce la o şi mai mare apropiere a Bulgariei faţă de Rusia şi ar cauza o perioadă de instabilitate politică la Sofia, după ce premierul Boiko Borisov a anunţat că va demisiona în cazul înfrângerii lui Ţaceva.

comments

comments




Leave a Reply

avatar