full screen background image

Fostul europarlamentar Adrian Severin, la Curtea Supremă

Adrian Severin, fost europarlamentar, a ajuns luni dimineaţa la sediul instanţei supreme unde se judecă un nou termen, cel mai probabil ultimul, din dosarul în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, acesta precizând că este pregătit pentru orice, inclusiv pentru închisoare.

“Este posibil să fie ultimul termen, este posibil să se pronunţe o pedeapsă cu închisoare cu executare. Sunt pregătit pentru absolut orice. Problema nu este a mea personală. Aici avem, în primul rând, o problemă de sistem judiciar. În sistemul judiciar comunist apelul nu exista ca treaptă de jurisdicţie, pentru că acolo libertatea era mai puţin importantă decât celeritatea. Am introdus, cei care am făcut o revoluţie acum 25 de ani, această treaptă de jurisdicţie pentru că libertatea este, într-o democraţie, mai importantă decât celeritatea. Prin urmare, apelul înseamnă, de fapt, reluarea procesului în fond”, a declarat Adrian Severin la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

În urmă cu câteva zile, fostul europarlamentar a postat pe pagina de Facebook un mesaj legat de cauza în care este judecat.

“Curând, se va consuma farsa judiciară românească declanşată pe baza unei farse jurnalistice străine fără a mi se fi îngăduit o singură probă în apărare. Nu îmi este frică de cruce. Suferinţa purifică şi înalţă. Atât cât această suferinţă mă priveşte doar pe mine, le pot acorda iertare călăilor în robe. Fără voia loc, fac parte deja din istoria României iar părticica aceasta de istorie, ei vor să o întineze”, a spus Adrian Severin într-o înregistrare postată pe Facebook.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza