full screen background image

Circulația rutieră în zona de munte se desfășoară în condiții de iarnă

Circulația rutieră în zona de munte a județului Suceava se desfășoară în condiții de iarnă, fiind îngreunată din cauza zăpezii căzută duminică și a vântului în rafale.

Prefectul CONSTANTIN HARASIM a anunțat că în zona de responsabilitate a Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc se acționează cu 14 utilaje de deszăpezire.

El a precizat că autovehiculele mari au avut dificultăți pe tronsonul Vatra Dornei — Mestecăniș, TIR-urile circulând cu viteză mică.

Pentru jumătate de oră s-a luat decizia ca traficul greu să fie oprit, astfel încât utilejele cu lame să poată îndepărta zăpada de pe șosea.

Aceeași decizie s-a luat și pentru tronsonul Câmpulung Moldovenesc — Pasul Mestecăniș.

Și pe Drumul Național 18, pe raza localității Cârlibaba, traficul a fost întrerupt temporar pentru a se degaja carosabilul, după ce mai mulți arbori au fost doborâți de vânt.

Duminică, în urma instituirii avertizărilor meteo, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a fost convocat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Salvatorii suceveni au intervenit pentru defrişarea a 2 arbori doborâţi de vânt, în municipiul reședință, pe străzile Simion Florea Marian şi Aleea Dumbrăvii.

Echipele companiei EON au lucrat pentru remedierea defecţiunilor înregistrate în 13 localităţi – 8 nealimentate total cu energie electrică ( Costileva de Sus, Hânţeşti, Volovăţ, Iaslovăţ, Bălcăuţi, Calafindeşti, Şerbăuţi şi Negostina ) şi 5 parţial ( Suceava, Rădăuţi, Siret, Izvoarele Sucevei şi Moldova Suliţa ).

Echipajele structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă rămân în continuare mobilizate în teren în sprijinul populaţiei, pe timpul manifestării fenomenelor meteo periculoase.

ISU Suceava recomandă cetăţenilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să nu treacă prin dreptul panourilor publicitare, copacilor sau clădirilor aflate în constructive.

comments

comments




Leave a Reply

avatar