full screen background image

Protestele anti-Trump au continuat, pentru a doua zi, în mai multe oraşe din Statele Unite

rotestele împotriva victoriei lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă au continuat pentru a doua zi în mai multe oraşe americane, însă numărul participanţilor a scăzut simţitor comparativ cu ziua precedentă, informează The Associated Press.

Manifestaţii anti-Trump au avut loc în oraşe de pe tot cuprinsul Statelor Unite, însă fiecare demonstraţie a reuşit să adune doar cel mult câteva sute, comparativ cu mai multe mii în ziua precedentă.

În cursul nopţii de joi spre vineri, Donald Trump a reacţionat la proteste împotriva victoriei sale în alegerile prezidenţiale, postând pe Twitter mesajul: “Acum, manifestanţii profesionişti, incitaţi de media, protestează. Foarte nedrept.”

Mai multe sute de elevi de liceu au mărşăluit prin zona centrală a oraşului San Francisco, scandând “nu este preşedintele meu” şi purtând steaguri ale Mexicului şi ale comunităţii LGBT.

La New York, un grup mare de protestatari s-au strâns din nou în faţa clădirii Trump Tower, scandând şi afişând pancarte cu mesaje anti-Trump.

Autostrăzile din zona Minneapolis şi Portland, Oregon, au fost pentru scurt timp blocate de manifestanţi.

La Philadelphia, protestatarii s-au adunat în apropierea Primăriei, purtând semne cu mesaje ca “Nu este preşedintele meu” sau “America sigură pentru toată lumea.”

În jur de 500 de persoane s-au strâns la un protest în Louisville, statul Kentucky.

comments

comments




Leave a Reply

avatar