full screen background image

Şeful Biroului Rutier Piatra-Neamţ şi alţi 6 poliţişti, reţinuţi pentru luare şi dare de mită şi fals intelectual. Alţi 7 agenţi, sub control judiciar

Şeful Biroului Poliţiei Rutiere Piatra Neamţ, comisarul şef Viorel Andronic,şi alţi şase poliţişti au fost reţinuţi de procurorii DNA Bacău pentru 24 de ore pentru luare şi dare de mită şi fals intelectual, alţi 7 agenţi din instituţie fiind plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.

“În perioada 22 aprilie – 18 mai 2016, lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ, nominalizaţi anterior, au fost desemnaţi să efectueze activităţi de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză. Din mijloacele de probă administrate rezultă că luarea de mită se desfăşura ca o activitate repetitivă (115 acte materiale). În acest context, lucrătorii de poliţie, în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul circulaţiei, au primit sume de bani cuprinse între 50 lei şi 400 lei de la mai mulţi conducători auto opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier”, potrivit DNA.

Procurorii DNA îi acuyă pe Ciolpan Iulian, Greaca Marius-Laurenţiu, Covasan Dragomir – Loredan şi Berbec Ionuţ-Alexandru că au falsificat procesele verbale de constatare a contravenţiei, prin atestarea în cuprinsul lor a unor fapte necorespunzătoare adevărului, adică consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecinţa reducerii amenzii.

“La datele de 25.04.2016 şi 29.04.2016, inculpaţii Greaca Marius-Laurenţiu şi Neamţu Constantin au remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mită de la conducătorii auto verificaţi inculpatului Andronic Viorel, în legătură cu atribuţiile acestuia de coordonare a activităţii Biroului rutier şi controlul asupra agenţilor din cadrul biroului”, mai arată procurorii DNA.

comments

comments




Leave a Reply

avatar