full screen background image

Dosarul de mită al lui Traian Băsescu ar putea fi redeschis

Parchetul General cere redeschiderea unui dosar de luare de mită în care vizat este fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, anunţă româniacurată.ro.

În dosarul făcut în 2004 de DNA, Băsescu era vizat pentru luare de mită şi înşelăciune. Doi ani mai târziu, în 2006, DNA a decis însă neînceperea urmăririi penale.

Dosarul fusese deschis după ce în presa de la acea vreme au apărut informaţii cum că Traian Băsescu ar fi achiziţionat un autoturism Mercedes cu suma de 17.500 USD de la Costel Căşuneanu, cu toate că, în realitate, preţul maşinii era de 30-40.000 Euro. Se face referire, de asemenea, la imobilul şi terenul cumpărate de Băsescu cu 67.000 de dolari pe care la scurt timp, l-a revândut cu 294.000 de dolari.

Fostul preşedinte a folosit banii din afacerea cu Căşuneanu pentru a cumpăra o vilă în Otopeni, pe care a donat-o apoi fiicei sale, Ioana Băsescu.

Dosarul a pornit de la o sesizare din 2014 a Grupului pentru Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, către Oficiul de combatere a spălării banilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar