full screen background image

Campania „Plantăm fapte bune în România, amânată pentru 19 noiembrie

„Plantăm fapte bune în România” anunţă amânarea cu o săptămână a acţiunilor de împădurire cu ajutorul voluntarilor, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Noua dată de plantare este 19 noiembrie.

Astfel, voluntarii, instituţiile şi toţi cei implicaţi sunt aşteptaţi sâmbătă, 19 noiembrie, pe plantaţiile pe care s-au înscris.

Decizia a fost luată din cauza condițiilor meteo nefavorabile de săptămâna aceasta: pe majoritatea plantațiilor plouă până aproape de finalul săptămânii, motiv pentru care terenurile au exces apă, iar accesul și munca pe faţa locului devin mult mai dificile.

Prognoza meteo pentru sâmbăta aceasta (ziua aleasă de organizatori) este ocazional de ploaie, temperatură scăzută cu vânt relativ puternic – deci indicele de confort scade.

Motivele de mai sus impun amânarea acțiunii de plantare în data de 19 noiembrie.

Peste 43 de hectare vor fi împădurite (fie plantări noi, fie completări ale zonelor în care s-a acţionat în primăvară sau în toamna anului trecut) în următoarele judeţe: Buzău – localitatea Boboc, Călăraşi – localitatea Jegălia, Constanţa – localitatea Peştera, Dolj – localitatea Greceşti, Giurgiu – localitatea Gostinari, Harghita – localitatea Mereşti, Iaşi – localitatea Leţcani, Teleorman – localitatea Siliştea Gumeşti şi Timiş – localitatea Utvin.

În campania „Plantăm fapte bune în România” este implicata şi Asociaţia BAFI din Rădăuţi.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar