full screen background image

Tăriceanu, despre rezultatul alegerilor din SUA: A prevalat voința cetățenilor

Indiferent de afinități, un lucru a prevalat în urma alegerilor din SUA: voința cetățenilor, afirmă președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Toată lumea a fost cu ochii ațintiți asupra alegerilor care au avut loc în Statele Unite. Pentru mulți, probabil, rezultatul a fost o surpriză, alții se așteptau la o asemenea turnură a evenimentelor. Indiferent de afinități, un lucru a prevalat în urma acestor alegeri: voința cetățenilor. Statele Unite ale Americii reprezintă un model pentru democrațiile din lume, iar votul dat de americani reprezintă voința poporului. Am văzut din nou ce înseamnă voința cetățenilor. Politicienii au obligația de a respecta votul pe care oamenii îl acordă”, a scris Tăriceanu.

Republicanul Donald Trump a fost ales președinte al Statelor Unite ale Americii, conform agențiilor internaționale de știri. El și-a asigurat cele 270 de voturi în Colegiul Electoral necesare pentru a câștiga președinția, învingând-o pe democrata Hillary Clinton.

comments

comments




Leave a Reply

avatar