full screen background image

Scăderi puternice pe pieţele de capital, în contextul unei curse prezidenţiale strânse în SUA

Pieţele de capital şi moneda americană au înregistrat scăderi importante, în condiţiile unei curse prezidenţiale strânse în Statele Unite, investitorii reacţionând cu teamă la posibilitatea unei victorii a republicanului Donald Trump în alegeri, scrie Reuters online.

“Pieţele de capital reacţionează de parcă cei patru călăreţi ai Apocalipsei tocmai ce au plecat de la Trump Tower,” a remarcat Sean Callow, un oficial al companiei Westpac din Sydney.

Preţul aurului a crescut spectaculos, în timp ce moneda naţională mexicană a intrat în picaj după ce Donald Trump a câştigat statul-cheie Carolina de Nord.

Acţiunile futures americane au scăzut cu peste 4,5%, efectul alegerilor din SUA fiind similar cu cel resimţit după votul britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, când pieţele globale au înregistrat pierderi de mai multe trilioane de dolari.

Investitorii se tem că o victorie a lui Donald Trump ar putea cauza haos pe pieţele de capital din întreaga lume şi ar avea efecte incerte asupra comerţului mondial.

Moneda mexicană s-a prăbuşit cu peste 12% faţă de dolar, aceasta fiind cea mai radicală evoluţie pe o zi din ultimele două decenii.

Doalrul a pierdut teren atât în faţa yenului japonez, cât şi în faţa monedei euro, scăzând cu 3,5%, respectiv 2,2%.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza